NAZYWAM SIĘ MILIARD/ ONE BILLION RISING POLAND 2017 to   przeciwprzemocowy protest w formie tańca, który  odbywa się od 2013 roku;  w tym roku po hasłem  Solidarnie przeciwko gwałtom na randkach.

Akcję zaczynamy 04.02.2017r. od 13:00 próbą tańca do piosenki Break The Chain– Tańczę, bo mam dość . Próbę poprowadzą instruktorzy ze Studio Tańca i Fitness EU4YA w Szkole Tańca i Fitness EU4YA w Zawierciu (ul. Pomorska 61, nad krytą pływalnią).

Główny event odbędzie się 11.02.2017r. w Bistro Mojego Brata. Początek o godz: 15:00. Najważniejszym elementem wydarzenia będzie taniec do piosenki Break The Chain. Poza tym  odbędzie się  pokaz samoobrony  dla kobiet, koncert Patrycji Gotfryd oraz   prezentacja medialna na temat tzw. kultury gwałtu i konwencji antyprzemocowej (przygotowana przez przedstawicieli Fundacji).

Organizatorami OBR w Zawierciu są:  Ogólnopolski Strajk Kobiet/Zawiercie, Fundacja z Pomysłem, Stowarzyszenie Mężczyźni Przeciw Przemocy.
Partnerami akcji są:  EU4YAKlub Sportów Walki ARASHI, Bistro Mojego Brata.

OBR