Grupa Nieformalna „Stary Rynek” i Fundacja z Pomysłem  zapraszają do udziału w projekcie „Podzielmy się wspomnieniami”. Projekt skierowany jest do wszystkich osób,  dla których osiedle Stary Rynek jest bliskie sercu; do tych, którzy się Tu wychowali, którzy Tu nawiązywali pierwsze przyjaźnie, którzy Tu mieszkają, pracują; dla których osiedle Stary Rynek jest ich mała ojczyzną.

Naszym celem jest zebranie i zarchiwizowanie fotografii przechowywane w rodzinnych albumach oraz związanych z nimi wspomnień.  Zapraszamy wszystkich, dla których osiedle Stary Rynek jest lub było domem, miejscem pracy, miejscem nauki. Prosimy dzieci, młodzież i dorosłych, aby poszukali w rodzinnych albumach fotografii z przeszłości i opowiedzieli nam o miejscach i historiach uwiecznionych na zdjęciach.

Zdjęcia można przynosić do siedziby Programu Aktywności Lokalnej i do Oddziału dla Dzieci MiPBP lub przekazać je wolontariuszom. Każda fotografia po zeskanowaniu będzie ewidencjonowana i opisana, wszystkie otrzymane materiały zwrócimy właścicielom. Zdjęcia uwiecznimy na wystawie organizowanej w siedzibie PAL-u oraz w pamiątkowym katalogu. Zdjęcia zbieramy do końca września 2017 r.  Projekt trwa do końca października 2017r.