STREFA DOMOWEJ WYPRZEDAŻY – III EDYCJA JUŻ 24.06.2018

WIETRZYMY
SZAFY - GARAŻE - STRYCHY
i SPRZEDAJEMY

W niedzielę 24 CZERWCA 2018 r.
na parkingu Miejskiego Ośrodka Kultury w Zawierciu
w godz. 10:00 – 15:00
Fundacja z Pomysłem po raz kolejny organizuje
Strefę Domowej Wyprzedaży (SDW).

SDW to raj dla poszukiwaczy skarbów, pchli targ pod chmurką, kiermasz staroci, a z drugiej strony szansa na nowe życie dla znudzonych ubrań, zabawek, książek, nietrafionych prezentów  i innych szpargałów. Zachęcamy wszystkich do przygotowania małego stoiska z przedmiotami, które będziecie wystawić na samochodach, stolikach, paletach lub po prostu na kocu.

Dodatkową atrakcją podczas SDW będą rodzinne ekowarsztaty w czasie których pod okiem specjalisty będziecie mogli pobudzić swoją wyobraźnię i dać drugie życie przedmiotom wydawałoby się już niepotrzebnym. Od 11.00 wspólnie z nami będziecie budować domki dla owadów, między innymi dla dzikiej pszczoły murarki, wykorzystując do tego stare skrzynki, palety, deski, łodygi trzciny, cegły, trawę, korę, szyszki. Zapoznacie się z rolą, jaką odgrywają owady w przyrodzie na całej kuli ziemskiej, a także będziecie mogli obejrzeć ul i zakupić miód.

Podobnie jak w poprzednim roku w czasie SDW będziemy zbierać plastikowe nakrętki dla Natalii Okularczyk.

Udział w strefie jest bezpłatny. Regulamin SDW oraz FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY znajdziecie na na stronie internetowej – www.fundacjazpomyslem.pl oraz facebook Fundacja Z Pomysłem. Kolejne planowane terminy SDW to 26 sierpień i 30 wrzesień. Zapraszamy !!!

Projekt jest współfinasowany przez Gminę Zawiercie